Društvo

Црна Гора: Изручили би Шарића, али не и Шинаватру

ПОДГОРЦА – Шеф подгоричке канцеларије Интерпола Дејан Ђуровић изјавио је данас да Црна Гора не би изручила бившег тајландског премијера Таксина Шинаватру чак и да је за њим Влада Тајланда расписала међународну (црвену) потjерницу.


С друге стране, Дарко Шарић и Станко Суботић би одмах били изручени Србији да се нађу на црногорској територији.

"Шинаватра је наш држављанин, а Црна Гора своје држављане може да изручи само Међународном суду за ратне злочине у Хагу", рекао је Ђуровић подгоричким електронским медијима.

Он је рекао да би Црна Гора одмах изручила Шарића Србији, када би се нашао на црногорској територији, јер је он српски држављанин, а за њим је та земља расписала међународну потјерницу због шверца 2,2 тоне кокаина из Јужне Америке у Европу.

„Исти случај је и са Суботићем, који је, такође, српски држављанин”, прецизирао је Ђуровић.

Он је казао да Црна Гора преко Интерпола тражи 232 особе, највише због злочиначког удруживања, преваре и трговине наркотицима.

„Ту је најпознатији Веселин Батко Влаховић. На јавном Интерполовом сајту имамо двадесетак лица, остали су на тајним потјерницама”, рекао је Ђуровић.

Он је подсјетио да је међу најпознатијим људима за којим трага Црна Гора кошаркаш Никола Булатовић, који је због силовања оптужен у Србији, али је, по основу његовог пребивалишта у моменту кад је донијета пресуда, предмет уступљен Црној Гори након раздвајања држава.

„Тражимо и Зорана Костића, члана организације Пинк Пантер, као и многе друге”, навео је Ђуровић.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog