Društvo

Београд: Међународна конференција о избјеглицама

БЕОГРАД - Коалиција удружења избјеглица у Србији сматра позитивном чињеницу да су представници власти у Србији, Хрватској, БиХ и Црној Гори спремни да на регионалној конференцији у Београду сједну за заједнички сто.


На конференцији ће се са представницима међународних организација покушато пронаћи правична рјешења за неке од бројних проблема избјеглих и расељених лица у региону.

"Међутим, морамо изразити жаљење због тога што домаћин скупа, Министарство спољних послова Србије није сматрало за потребно да на конференцију позове представнике избјегличких удружења, а међу њима, Коалицију удружења избјеглица као највећу и најзначајнију кровну организацију удружења избјеглица у Србији", наведено је у саопштењу Коалиције.

У саопштењу је наведено да вјерују да би својим знањем и искуством допринијели рјешавању дуготрајне избјегличке кризе.

"Изражавамо забринутост и због чињенице да владе у региону настоје пронаћи трајна рјешења бројних проблема избјеглица без њих самих и њихових представника. Позивамо Владу Србије да прихвати наш понуђени дијалог с циљем заједничког рада на проналажењу трајних рјешења проблема сународника", стоји у саопштењу које је потписао предсједник Коалиције Миодраг Линта.

Данас у Београду почиње Међународна конференција "Трајна рјешења за избјегла и расељена лица - сарадња држава региона у процесу евроинтеграције", којој ће присуствовати министри иностраних послова БиХ, Црне Горе, Хрватске и Србије и представници ЕУ, УНХЦР-а, ОЕБС-а, и Савјета Европе.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog