Svijet

Сјеверна Кореја одговорила јужној браћи и Американцима

СЕУЛ - Сjеверна Кореја запријетила је Јужној Кореји и САД "несвакидашњим нуклеарним нападима". Бијес је изазвао извјештај те двије земље да планирају да се припреме за могућу нестабилност у Северној Кореји.


Дипломате у Јужној Кореји и САД непрекидно позивају Пјонгјанг да се врати међународним преговорима у циљу обустављања нуклеарног програма Сјеверне Кореје, што она одбија и пријети често војним нападима, навела је агенција АП.

"Оне који покушавају да сруше систем Сјеверне Кореје, било да играју главну или пасивну улогу, чекају жртве несвакидашњег нуклеарног напада непобједиве војске", саопштила је војска Сјеверне Кореје.

Сјеверну Кореју је посебно разбјеснила изјава команданта америчке војске у Јужној Кореји да је вјероватноћа да дође до немира у Северној Кореји реална брига, због економске кризе и сиромаштва у земљи.

Такође, бијес су изазвали извјештаји јужнокорејских медија да Сеул прави војне планове са САД, да би били спремни за могућу ванредну ситуацију у Сјеверној Кореји.

Стручњаци из Јужне Кореје, САД и Кине састаће се идућег мјесеца да би размијенили информације о Сјеверној Кореји и размотрили начине сарадње у случају ванредне ситуације.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog