Društvo

Сат за нашу планету

Дан прије четврте по реду глобалне акције ''Сат за планету Земљу'', своје учешће потврдило је 120 земаља свијета, међу њима и Босна и Херцеговина.


Број домаћинстава која ће се ове године укључити у акцију се сада већ мјери милијардама.

У Босни и Херцеговини свјетла ће се гасити у Бањој Луци, Сарајеву, Ливну, Мостару, Брчком, Бугојну, Тузли и Зеници, а до дана вјероватно ће се укључити и друге општине и градови.

На сам дан акције 27.03.2010. године, у Бањој Луци ће од 20.30 до 21.30 часова све присутне у парку Петар Кочић забављати Маја Манојловић и гитар дуо Дејан Зорић и Ведран Гаврић. Они ће уз свјетлост свијећа свирати сат времена за планету Земљу.

Гашење свјетала је можда мали корак за човјека , али је велики за планету Земљу и за укључивање еколошког аларма. Подаци о посљедицама климатских промјена у ближем и даљем окружењу су поражавајући.

Ако ниво потрошње електричне енергије настави овим темпом, у атмосферу ће се испустити додатних 43 милиона тона угљен-диоксида. А то је само један од разлога.

Акцију у Босни и Херцеговини је подржало 18 водећих медија, као и Меркатор Бања Лука и Хипо Алпе Адриа банка који су акцију промовисали кроз комуникацију са својим клијентима.

Идеја

''Сат за нашу планету'' (Еarth our) је глобални догађај у организацији Свјетског фонда за природу (WWФ) који се одржава сваке године, и то посљедње суботе мјесеца Марта у 20:30 сати.

У то вријеме, милиони људи, те хиљаде организација и пословних субјеката искључују свјетла на сат времена и тако шаљу снажну поруку о томе да је потребно предузети одлучну акцију у борби против климатских промјена.

Више информација о акцији „Сат за нашу планету“ у Босни и Херцеговини пронађите на www.earthourbih.org

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog