Politika

Јеремић: Србија у дипломатској офанзиви

БЕОГРАД – Министар спољних послова Србије Вук Јеремић изјавио је да Београд наставља активно дипломатско ангажовање „на свим приоритетним фронтовима”, а то су Космет, ЕУ и регионална сарадња, констатовао је Јеремић.


Он се данас састао са амбасадорима 16 држава акредитованих у Србији на нерезиденцијалној основи.

"Пред нама су тешки дани и сложени задаци. Спољна политика Србије се неће мењати и користићемо сва дипломатска средства у борби за наше приоритете, Косово, ЕУ, регионалне односе и економску дипломатију", изјавио је Јеремић.

Он је на састанку оцијенио да регионална сарадња никада није била боља и стабилнија и да односи држава Западног Балкана никада нису били тако блиски и конструктивни, упркос великим изазовима, као што је проглашење независности Косова и Метохије.

Имамо јединствен стратешки циљ – миран Балкан интегрисан у ЕУ, рекао је Јеремић.

Он је изразио очекивање да ће мишљење Међународног суда правде о легалности једнострано проглашене независности Косова омогућити Србији да са међународном заједницом и властима у Приштини „дође до компромисног решења за будући статус Косова”.

Надам се да ће одлука Међународног суда правде отворити пут за мирно решење, које ће допринети стабилности, изјавио је Јеремић.

На састанку су учествовали амбасадори Ирске, Литваније, Летоније, Естоније, Перуа, Уругваја, Костарике, Доминиканске Републике, Јамајке, Јемена, Јужне Африке, Бенина, Лесота, Вијетнама, Сјеверне Кореје и Азербејџана.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog