Politika

Радмановић о Косову

БАЊА ЛУКА – Српски члан у Предсједништву Босне и Херцеговине (БиХ) Небојша Радмановић изјавио је да је једнострано проглашење независности Косова и Метохије у фебруару 2008, створило „нове проблеме на Балкану”.


„Раније је то изгледало много боље. Сам сам учествовао у више регионалних скупова из времена прије признања Косова. Морам рећи да се ту осјећао напредак,” казао је Радмановић,

Радмановић је упозорио да Космет „није проблем само региона и Србије него је то проблем у ширем контексту. Ту ће, прије свега, лидери из региона морати да приступе са посебном пажњом, да проблеми не би шире ескалирали”, казао је он.

За развој сваке земље на Западном Балкану веома је важна регионална сарадња, јер нормално функционисање у савременом свијету, подразумева добросусједске односе, истакао је Радмановић.

Радмановић је у интервјуу такође изјавио је да Србија има право на декларацију о Сребреници, али је одговорност политичара у Београду да схвате да ли ће то довести до подјела унутар властитог народа.

„Кад кажем властитог народа, мислим и на народ у Србији, али и на наш народ у Босни и Херцеговини”, рекао је Радмановић.

По мишљењу Радмановића, до тих подјела је већ и дошло и да је о томе разговарано на различитим нивоима.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog