Svijet

Румунски премијер: Пада глава ако касни плата

БУКУРЕШТ – Румунски премијер Емил Бок је запријетио да ће „падати главе” шефова дирекција за рад и финансије у жупанијама, ако се не плаћају на вријеме плате у буџетском сектору и ствара се утисак да држава нема за то новца.


Бок је разговарао данас преко владине телевизијске мреже са префектима жупанија у вези са најхитнијим мјерама које ће влада предузети и нагласио да је врло важно да запослени у буџетском сектору добијају плате редовно.

Запријетио је да ако се још деси да плате не стигну на вријеме, да ће „падати главе” а и „префекти ће сви бити смијењени ако не предузме потребне мјере”.

Премијер је нагласио да „држава располаже фондовима за плате и накнаде, међутим то се не дешава на вријеме због неспособности, немара или глупости неких јавних функционера”.

Навео је да „у околностима економске кризе, свако кашњење изазива сумњу у то да држава нема новца за плате”, док то није тачно јер Влада нема проблема са осигурањем редовног плаћања.

У Румунији су прије неколико дана одржани протести ангажованих у просвјети управо због тога што касни плаћање прихода, али и због смањења плата јер је дио накнада елиминисан. Најављују се и штрајкови.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog