Svijet

Мексико: Сукоби нарко банди и 14 мртвих

СЈУДАД ХУАРЕС – У сукобима припадника различитих криминалних група које се баве трговином дрогом у мексичкој држави Чивава погинуло је 14 особа међу којима три полицајца, саопштиле су локалне власти.


Девет особа, укључујући и једног федералног агента, убијено је у Сјудад Хуаресу, граду са 1,3 милиона становника и са највећом стопом насиља који се налази на граници са америчком државом Тексас.

Наоружани командос напао је синоћ тројицу федералних полицајаца на улазу у један хотел у центру Сјудад Хуареса. Један полицајац је убијен док су друга двојица тешко рањена, наводи се у саопштењу полиције.

Двојица полицајаца су убијена док су се налазила у аутомобилу у Сјудад Хуаресу. Истовремено у том граду је пронађено и тијело једног полицајца који се последњих 15 дана водио као нестала особа.

У још неколико обрачуна у том мексичком граду страдало је шест особа. Још пет тијела је пронађено у граду Чивави, престоници истоимене државе.

У обрачунима наркокартела само у Сјудад Хуаресу је током 2009. године погинуло 2.600 особа, док је у читавом Мексику последњих неколико година страдало више од 15.000 људи.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog