Politika

Павић из Вукосавља: Бићемо трећа странка

ВУКОСАВЉЕ - Од декларације о Сребреници, коју би требало да усвоји парламент Србије, неће имати користи ни Србија ни Република Српска оцијенио је у Вукосављу предсједник Демократског народног савеза Марко Павић, гдје је формиран општински одбор ДНС.


"Ми смо за то да се резолуција доносе за сва мјеста у којима је почињен злочини. Зашто издвајати само Сребреницу, коме се то Србија удвара, ко то врши притисак на њу да мора поново да раздваја Србе и да се према нама односи не као мајка, него као маћеха", упитао је предсједник ДНС.

Учествујући на Оснивачкој скупштини ДНС у Вукосављу, Павић је изразио забринутост и због Силајџићеве изјаве да "коме се не свиђа у БиХ, може да иде, али да не може ништа понијети". Осим критике коју је упутио Силајџићу, Павић је истакао да ДНС нема повјерења у Канцеларију високог представника и Предсједништво БиХ, који имају двоструке аршине, јер нису реаговали на Силајџићеве изјаве.

Обраћајући се скупштини, први човјек ДНС је нагласио да је циљ ове странке да буде трећа у Републици Српској, мада још није одлучено како ће ова странка изаћи на парламентарне изборе.

«Сигурно је да ће за народне посланике у РС и Парламентарној скупштини БиХ ићи самостално, док ће се о појединачним функцијама за предсједника РС и члана Предсједништва БиХ одлучити у наредном периоду. И поред тога што је коалициони партнер са СНСД и Социјалистичком партијом, није коалициони партнер који само слуша, него партнер који има свој програм, статут и који ни по коју цијену не одустаје од својих ставова, без обзира на врсту коалиције – истакао је Павић.

На оснивачкој сједници одбора ДНС у Вуковављу, за предсједника одбора једногласно је изабран Марко Мркаљевић, професор информатике који је избјегао из Возуће.

"Разједињеност, недостатак идеја, циљева и амбиција странака које окупљају Србе у Вукосављу допринијело је да општина заостаје у развоју, због чега посебно трпе избјегла и расељена лица, којих је на овим просторима велики број. Циљ нам је да сарадњом са другим странкама утичемо на одговорнији однос локалне власти за заједничку и бољу будућност свих становника Вукосавља", рекао је Мркаљевић.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog