Svijet

Четворо мртвих у нападу беспилотне летјелице у Пакистану

ПЕШАВАР – Четири особе убијене су данас на сјеверозападу Пакистана у Сјеверном Вазиристану, недалеко од границе са Авганистаном, када је америчка беспилотна летјелица испалила двије ракете на упориште припадника Ал каиде и талибанских побуњеника.


Ракете су погодиле двије куће за које се сматра да су их екстремисти користили као упориште. У једној од тих кућа убијене су четири особе а пет је рањено.

Није назначено да ли су убијени екстремисти, јавиле су свјетске агенције. Напад је изведен у близини места Мир Али. У тој области се налазе, како се сматра, упоришта пакистанских екстремиста чији је командант Хафиз Гул Бахадур који је повезан са Ал каидом и авганистанским талибанима.

Екстремисти никога нису пуштали у ту област, навео један обавјештајац из Сјеверног Вазиристана.

Највећи дио Сјеверног Вазиристана је под контролом екстремиста који врше нападе против коалиционих снага у сусједном Авганистану.

Амерички званичници сматрају да је за побједу над талибанским побуњеницима у Авганистану кључна борба против екстремиста у Пакистану при чему напади беспилотних летилица дају најбоље резултате.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog