Društvo

У Добоју уклоњено 40 тона смећа

ДОБОЈ - Више од 40 тона разног растреситог смећа прикупљено је и однесено и на градску депонију одвезено у Добоју, након завршене еколошка акција из пројекта "Прољећно уређење туристичких локалитета на планини Озрен".


"Акција под слоганом `Нећемо смеће` изведена је поред пута Придјел - Стријежевица - Преслица и шумском стазом Липац - Горанско језеро - Преслица, те на простору озренског виса Гостиљ, уз ућешће 225 чланова еко-секција из основних и средњих школа, педесетак чланова Планинарско-еколошко друштво 'Преслица' и двадесетак грађана љубитеља природе", рекла је Срни координатор пројекта Марија Ивић.

Ивићева је додала да је након акције на централном платоу Спортско-рекреативног центра "Преслица", организовано дружење и еко-квиз, на којем су петочлане екипе еколошких секција из три градске основне школе - "Вук Караџић", "Доситеј Обрадовић" и Свети Сава" показале најбоље резултате.

Она је нагласила да су учесницима акције уручене захвалнице, а 15 чланова из три најбоље екипе на еко-квизу за награду су добили једнодневни излет у Котор Варош и посјету тамошњем водопаду Скакавац.

"Циљ пројекта 'Прољећно уређење туристичких локалитета на планини Озрен' је промоција заштите природе и животне средине, едукација ученика основних и средњих школа у вези очувања природе, а тиме и развоја еколошке свијести код ученика и грађана, као и чишћење и уређење озренског простора", навела је Ивићева.

Организатор акције је Туристичка организација општине Добој, у сарадњи са Планинарско-еколошким друштвом "Преслица", Јавним предузећем "Шуме Републике Српске - Шумско газдинство Добој" и Комуналним предузеће "Прогрес", као и више невладиних организација из Добоја.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog