Politika

Марковић: ЈС неће гласати за декларацију

ЈАГОДИНА – Предсједник Јединствене Србије (ЈС) Драган Марковић-Палма изјавио је да посланици те странке у српском парламенту, неће гласати за предложену декларацију о Сребреници, „зато што се у њој не осуђују сви злочини почињени на простору бивше Југославије, већ само у Сребреници”.


„Уколико истога дана на сједници Скупштине Србије не видимо и другу декларацију у којој ће се јасно декларисати, да се осуђују сви злочини који су вршени на простору бивше Југославије, нећемо гласати за приједлог декларације о Сребреници, који ће у уторак бити на дневном реду”, рекао је Марковић, који је и народни посланик и градоначленик Јагодине.

Марковић, је истакао да „ЈС није потписник заказивања сједнице Скупштине Србије са тачком дневног реда о Резолуцији о Сребреници нити је међу 114 посланика који су поднијели приједлог”.

ЈС је у коалицији са СПС и ПУПС, која је у влади Србије. Од суботе је у Скупштине Србије у процедури приједлог Декларације о осуди злочина у Сребреници коју је поднијело 114 посланика владајуће већине.

У Приједлогу Декларације пише да Народна скупштина Србије најоштрије осуђује злочин над бошњачким становништвом Сребренице који је у јулу 1995. извршен како је то утврђено пресудом Међународног суда правде (МСП) и очекује да друге државе бивше Југославије на исти начин осуде и злочине почињене над Србима.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog