Politika

Додик: Циљ нам је 56 одсто гласова на изборима

БАЊА ЛУКА - Милорад Додик је изјавио данас да у БиХ не живе само три народа, већ да постоје и два ентитета, али да неко намјерно избацује такву терминологију.


"Наш концепт је познат - три народа и два ентитета, али ако неко жели да на уставним промјенама ради мимо Дејтона и политичке структуре и система који важе сада у БиХ, онда је све отворено", рекао је Додик на данашњој конференцији.

Он је поновио приврженост дејтонској структури, оцијенивши да је то баланс који одржава БиХ; мада нико од присутних није поставио питање четири територијалне јединице из својевременог "Прудског споразума".

Зато је Милорад Додик, у својству предсједника СНСД рекао је да је увјерен како коалиција коју чини СНСД, Демократски народни савез, Социјалистичка партија и Пензионерска странка, фаворит предстојећих октобарских избора.

"Ова коалиција веома успјешно користи своје могућности и раније договоре и увјерен сам да је фаворит избора, а наш циљ је познат - добити индивидуалне кандидате на функцијама предсједника РС, члана Предсједништва БиХ и 56 одсто гласова на парламентарним изборима", изнио је изборне циљеве Додик.

Додик није имао коментар на коалициони споразум СДС-ПДП-СРС  РС, али је рекао да је СНСД имала комуникацију са опозиционим странкама.

"Ми смо имали комуникацију и са СДС и ПДП, са једнима мало званичније, јер смо мислили да је потребно имати неки степен одговорности за будући политички развој РС, као и одређене договоре који би били усмјерени ка стабилизацији политичких и институционалних прилика у Српској", истакао је Додик.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog