Društvo

Красић: У априлу крај процеса против Шешеља

БЕОГРАД - Зоран Красић, шеф правног тима за одбрану лидера радикала Војсилава Шешеља, очекује да ће у априлу, односно у мају бити завршени поступци против Шешеља за ратне злочине и непоштивање суда.


Он је рекао да ће у наредном периоду у Хашком трибуналу вјероватно инсистирати на саслушању преосталих свједока суда да би у мају био завршен доказни поступак оптужбе и разматрано питање да ли да се донесе ослобађајућа пресуда Шешељу.

Красић је на конференцији за новинаре рекао да још није ријешено питање Шешељеве жалбе на пресуду којом је осуђен на 15 мјесеци затвора због непоштивања суда и да Хашки трибунал има двоструке аршине - један према Србима, а други према другим оптуженицима.

Он је навео да Шешељ, који се осму годину налази у хашком притвору, још није добио ни одговор на питање ко му крши право на суђење у разумном року.

Према његовим ријечима, по окончању поступка за ратне злочине у Хашком трибуналу требало би да буде разматран и Шешељев захтјев о чему постоји судски налог од 15. маја 2007. године и гдје су осумњичени представници тужилаштва да су неовлашћено вршили притисак на свједоке.

Красић је рекао да тужилаштво ништа није успјело да докаже против Шешеља који је у истој ситуацији као и 24. фебруара 2003. године када је добровољно отишао у Хаг, јер се мимо лидера радикала доносе одлуке у Трибуналу.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog