Sport

БХ олимпијци прогнани због мајица са Караџићем и Шешељем

БХ олимпијац у бијатлону Младен Плакаловић и његов несуђени колега из олимпијског тима Немања Кошарац суспендовани су из свих такмичења одлуком Извршног одбора Олимпијског комитета БиХ због ношења мајица са ликом Војилава Шешеља и Радована Караџића.


"Сједница Извршног одбора ОКБиХ имала је промијењен распоред дневног реда, јер смо као прву тачку ставили фотографије олимпијца Младена Плакаловића и стипендисте ОКБиХ Немање Кошарца. Одлука је донесена да се ова двојица спортиста суспендују са свих такмичења која се одржавају под окриљем ОКБиХ и Међународног олимпијског комитета", казао је предсједник олимпијског савеза БиХ Маријан Квесић.

"Иако је атмосфера унутар бх. олимпијског тима на Олимпијади у Ванкуверу била сјајна, спорне фотографије једноставно нисмо могли третирати као приватне, јер чим су објављене у јавности постале су и наш проблем. Зато смо одлучили изрећи мјеру суспензије за Плакаловића и Кошарца, те ће њих двојица бити предата Суду части ОКБиХ, који ће се о томе касније очитовати. Такођер, затражили смо од Скијашког савеза Босне и Херцеговине да се такођер огласи и да своје мишљење о овом питању".

"Олимпијски комитет Босне и Херцеговине осуђује ове поступке двојице спортиста, а ја морам рећи да кад сам након разговора са вама, када сте ме обавијестили о скандалозним фотографијама, у тренутку кад сам спуштао слушалицу, знао шта морамо урадити и то је ова данашња одлука", додао је Квесић.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog