Republika Srpska

Влада РС помаже текстилну индустрију

ДЕРВЕНТА - Влада Републике Српске издвојила је ове године и 3,6 милиона КМ за подстицај предузећа у текстилној, кожарској и обућарској индустрији - рекао је данас у Дервенти министар рада и борачко-инвалидске заштите РС Раде Ристовић.


Ристовић је након посјете фабрици обуће "Санино" у Дервенти, која цјелокупан производни програм пласира на инострано тржиште и на вријеме измирује обавезе и према радницима и држави, рекао да је Влада РС у протеклој години збринула 79 фирми по питању субвенција и извоза, ако и додатних 50 КМ по раднику у текстилној, кожарској и обућарској индустрији.

"У Дервенти је 12 фирми које су оријентисане на ову производњу, али је `Санино` водећи", истакао је Ристовић, након обиласка погона, разговора са радницима и менаџментом предузећа.

Према ријечима директора и сувласника фирме "Санино" Радована Пазуревића, за десет година постојања фирме, плата није ниједан дан каснила, као и обавезе према држави.

"У `Санину` ради 534 радника, просјечна плата је 422 КМ. Дневна производња горњих дијелова обуће, а ради се о специјализованој производњи спортске опреме, је 3 500 пари. У погону у Прњавору запошљавамо додатних 170 радника, мада је наше настојање да производњу у Прњавору преселимо у нове пословне просторе", навео је Пазуревић.

Према његовим ријечима, циљ овог предузећа је и куповина бившег "Пионира", те да се покрене већа производња и запосли додатни број радника.

Ристовић је у наставку посјете Дервенти, са начелником општине Дервента Милорадом Симићем присуствовао парастосу за 15 погинулих борца у МЗ Црнча.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog