Sport

Српска лига прејака за Јапанце

ОСАКА - Репрезентација Србије, састављена од играча који играју у домаћем првенству, убједљиво је побиједила Јапан на гостовању у Осаки, чиме је настављен низ добрих игара српских селекција пред Свјетско првенство у Јужној Африци.


Србија је одлично отворила утакмицу, па је Мрђа већ у 4. минуту нашао у сјајној шанси послије неуспјеле офсајд замке одбране Јапана. Истрчао је сам пред голмана Наразакија, који је врховима прстију скренуо лопту до стативе.

У наставку акције лопта је стигла до Петровића, који је добро шутирао, али замало поред десне стативе гола Јапана.

Јапан је, нападима преко десне стране покушао да угрози одбрану Србије, али се у 15. минуту поновила ситуација с почетка утакмице. Наказава и Хурикава су закаснили, а Мрђа се још једном нашао сам пред Наразакијем. Овај пут није било грешке, пласирао је лопту по земљи, за први гол у дресу "Орлова". 0:1.

Јапан у 20. минуту опасно угрозио гол Србије. Послије продора по лијевој страни лопта је стигла до Оказакија који је шутирао са пет, шест метара, али је Жељко Бркић одлично интервенисао и избацио лопту у корнер. Послије корнера шутирао је Хурикава, али је голман "Орлова" још једном добро реаговао.

Иницијатива Јапана била је кратког вијека, јер је Драган Мрђа, послије одличне акције, још једном  избио сам пред Наразакија, који је у два наврата успио да одбије његове шутеве, али је трећи пут Мрђа био прецизан. 0:2.

Јапан је у 33. минуту имао шансу да смањи резултат. Тадић је направио фаул на ивици шеснаестерца, али је Ендо шутирао слабо.

Друго полувријеме је почело у прилично млаком ритму, али је послије грешке одбране Србије, Ишикава избио сам пред гол Антића који је сјајно реаговао и сачувао мрежу.

У наставку акције, Јапанци су начинили прекршај на око 25 метара од свог гола, а слободни ударац сјајно је извео Немања Томић. Лопта је поред живог зида пролетјела између јапанског голмана и десне стативе. 0:3.

Утакмица је одиграна на Нагаи стадиону у Осаки, пред око 50.000 гледалаца.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog