Republika Srpska

Чубриловић отворио надвожњак

ГРАДИШКА - Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић пустио је данас у саобраћај изграђени надвожњак на укрштању ауто-пута Градишка - Бањалука и магистралног пута М-14 1 Градишка - Козарска Дубица у мјесту Чатрња.


Чубриловић је рекао да је у изградњу надвожњака, дужине око 100 метара, било уложено око МИЛИОН И ПО КМ, те да је рађен планираном динамиком.

"Нећемо више имати оправданих притужби локалног становништва из овог краја, јер је неизграђени надвожњак, заиста, ометао сваку комуникацију са центром општине", рекао је Чубриловић.

Министар је рекао да је од извођача радова добио увјеравања да ће дионица аутопута Бањалука - Градишка бити завршена до септембра.

Чубриловић је додао да ће до краја септембра бити завршени и сви објекти на тој дионици, те путни појас од Градишке до Маховљана, изузев Маховљанске петље.

"Аутопут ће сигурно бити пуштен прије изградње моста на Сави, зато што ћемо Маховљанску петљу прилагодити функцији кориштења аутопута Бања Лука - Градишка. Мораћемо користити стари гранични прелаз и мост преко Саве, али из правца Бање Луке - Градишке. Сви који буду прелазили државну границу мораће ићи од надвожњака на гранични прелаз Градишка", рекао је Чубриловић.

Говорећи о изградњи моста преко ријеке Саве, Чубриловић је изазио наду да ће тај пројекат, који раде Хрватске цесте, ове године бити завршен и да ће бити изабран извођач радова.

Према његовим ријечима, раније је договорено да ће половину трошкова сносити РС, а другу половину Влада Хрватске.

Начелник општине Градишка Никола Крагуљ рекао је да је надвожњак значајан за одвијање саобраћаја према Горњим Подграцима и Козарској Дубици и великог броја мјесних заједница, чије становништво је упућено да користи овај прелаз на безбједнији начин.

"Тешко је било одржавати заобилазнице и данас смо тај проблем ријешили", рекао је Крагуљ и додао да се још један дио приступних путева користи за превоз материјала за изградњу аутопута, што отежава одвијање саобраћаја и живот околног становништва.

Крагуљ је изразио наду да ће у наредних пет до шест мјесеци бити завршени радови на изградњи аутопута и тиме бити створени услови за нормално одвијање саобраћаја.

Радове на изградњи надвожњака изводили су "Интеграл инжењеринг", "Конструктор" и "Видониа".

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog