Republika Srpska

Динкић предложио заједничке сједнице влада из региона

Министар финансија Србије Млађан Динкић је у Мостару предложио како привући инвестиције и уклонити препреке међу државама и привредама.


Да би се лакше ријешавали заједнички проблеми и ојачала економска сарадња у региону једном у три мјесеца требало би одржавати заједничке сједнице влада Србије, Босне и Херцеговине и Хрватске, предложио је потпредсједник  Динкић на отварању Пословног форума који прати Међународни сајам привреде у Мостару.

– Сада коначно имамо мир на овим просторима и вријеме је за економски развој и раст животног стандарда свих народа на овим просторима. Само заједничким радом можемо привући још више инвестиција и уклањати препреке међу нашим привредама и државама – рекао је потпредсједник Динкић и оцијенио да се окретањем будућности, развоју и регионалној сарадњи може створити амбијент за отварање нових фабрика и нових радних мјеста.

Министар економије Млађан Динкић и министар спољне трговине и економских односа БиХ Младен Зиројевић потписали су у Мостару Споразум о сарадњи у области туризма између Вијећа министара БиХ и Владе Републике Србије.

– Морамо удружити снаге у региону како бисмо привукли иностране госте. Предлажем да се организује тура Дубровник–Мостар–Сарајево–Нови Сад, да се та тура повеже с турама вина и путевима римских царева, јер је то оно што страни туристи желе – рекао је Динкић и додао да ће такав вид сарадње држава бити у обостраном интересу.

Споразум о сарадњи у области туризма Србије и Босне и Херцеговине подразумијева, између осталог, и креирање зajeдничких туристичких прoизвoдa кojи ћe бити кoнкурeнтни нa трећим туристичким тржишнимa.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog