Društvo

Насилни упад у просторије управе ''Тржнице'' а.д. Бања Лука

У допису, који је стигао из Управног одбора ''Тржиница'' а.д. Бања Лука наводи се низ незаконитих активности у поменутом предузећу, од стране групе лица на челу са Невенком Станић.


Допис преносимо у цјелости:

Обзиром на немиле догађаје који су услиједили противправним и насилничким упадом у просторије управе ’’Тржница’’ а.д. Бања Лука дана 1.4.2010. године, од стране групе лица на челу са Невенком Станић (предсједницом надзорног одбора предузећа, а без знања и сагласности преостала два члана надзорног одбора), те противзаконитим преузимањем функција које им не припадају по сили закона, овом приликом Вас молимо да јавност и надлежне институције обавијестите о чињеничном стању како би исте, поред дописа које смо им упутили, на што реалнији начин могли сагледати цјелокупну ситуацију и одреаговати на начин да се зауставе даље незаконите активности групе лица на челу са Споменком Вујасиновић и Невенком Станић, дајући им до знања да је ово ипак правна држава, те да у истој постоје надлежне институције (Министартсво унутрашњих послова, судство,....) које се баве заштитом права сваког грађанина или правног лица, те да ће за сваки вид незаконитости одговорни бити кажњени.

Наиме, дана 1.4.2010. године група лица на челу са Невенком Станић насилнички је ушла у педузеће, те обмањујући запослене неправоснажним судским рјешењем онемогућила и забранила рад јединим легитимним представницима предузећа. Незаконитим преузимањем управљачких функција у предузећу група лица на челу са Невенком Станић, сасвим свјесно, уносећи конфузију међу запослене, причињава огромну материјалну и нематеријалну штету предузећу ’’Тржница’’ а.д. Бања Лука. Такво поступањем групе лица на челу са Невенком Станић представаља низ кривичних дјела од којих истичемо злоупотребу овлаштења у привреди, несавјесног привредног пословања, фалсификовања и злоупотребе исправе, самовлашћа и многих других, а о чему су упознате надлежне институције а у припреми су и кривичне пријаве које ће у скоријем периоду бити прослијеђене тужилаштву и специјалном тужилаштву.

Као једини легални и легитимни Управни одбор, чији легитимитет до сада није оспорен правоснажном судском пресудом нити у једном судском поступку, осјећамо моралну и професионалну одговорност да јавност обавјестимо о чињеницама које итекако имају негативне реперкусије како по акционаре предузећа ’’Тржница’’ а.д. Бања Лука, тако и по сваког грађанина Републике Српске.

Неспорно је да је Основни суд Бања Лука дан 29.3.2010. године донио Рјешење (број 071-0-Рег-09-001785) у чијем диспозитиву се наводи да се као в.д. директор уписује Споменка Вујасиновић, те Рјешење о регистрацији (које је такође издато дана 29.3.2010. године), а које чини саставни и неотуђиви дио Рјешења број 071-0-Рег-09-001785.Међутим, исто тако је неспорна неправоснажност таквог судског рјешења која произилази из поуке на крају истог те чињенице да је на исто то рјешење у законском року уложена и Жалба.

Вандалским упадом у просторије предузећа, те насилничким преузимањем функција причињава се абнормална како материјална тако и нематеријална штета предузећу, а свако представљање Споменке Вујасиновић у правном и платном промету према трећим лицима представља причињење кривичног дјела.

На све ове околности Управни одбор је упутио званичне дописе како починиоцима ових незаконитих активности тако и надлежним институцијама (Агенцији за банкарство и банкама преко којих предузеће ’’Тржница’’ а.д. Бања Лука послује, Министарству унутрашњих послова, Комисији за хартије од вриједности РС, актерима овог незакоња Споменки Вујасиновић, Невенки Станић, те преосталим члановима надзорног одбора предузећа који нису дали сагласност на овакво поступање госпође Невенке Станић нити су о томе били упознати).

Управни одбор у саставу потписника овог Дописа, као једини легитимни Управни одбор предузећа ’’Тржница’’ а.д. Бања Лука овом приликом обавјештава јавност и акционаре да се ограђује од било какве одговорности у вези са насилним и тиранским активностима које проводи група лица на челу са Невенком Станић, те да ће исцрпити све законске могућности да се стане у крај непрофесионализму, незнању и тиранији групе лица на челу са Невенком Станић, а све са циљем обезбјеђења имовине предузећа, те заштите запослених и акционара.

Истичемо, да нажалост овај документ нисмо могли овјерити печатом предузећа ’’Тржница’’ а.д. Бања Лука из разлога што су исти отуђени од стране неовлаштених лица на челу са Споменком Вујасиновић и Невенком Станић.

У потпису, чланови Управног одбора ’’Тржница’’ а.д. Бања Лука: Предсједник УО Праштало Срђан, замјеник предсједника УО Кнежевић Момчило, члан УО Костић Стојан, члан УО Вицановић Милован, члан УО Милошевић Симо.

 

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog