Društvo

Србија ће доставити Црној Гори списе о Шарићу

ПОДГОРИЦА – Србија ће Црној Гори доставити списе предмета о шверцу кокаина након што оптужница против групе Драка Шарића постане правоснажна, саопштио је специјални тужилац за организовани криминал у Београду Миљко Радисављевић.


Радисављевић је, након што је објављено да ће врховна државна тужитељка Црне Горе Ранка Чарапић од српских колега затражити копију списа о „случају Шарић”, подгоричком дневнику „Вијести” изјавио да се просљеђивање списа може очекивати за око два мјесеца, након што истекне рок за одлучивање по жалбама за оптужницу.

Шарић и још 19 чланова његове криминалне групе прије два дана оптужени су за шверц готово три тоне кокаина из Јужне Америке.

На списку оптужених је и Пљевљак Горан Соковић, против кога је у Црној Гори обустављен поступак са образложењем да Србија није доставила потребне доказе.

Српско тужилаштво раније је одбило да црногорским колегама достави „тражене податке и доказе”, орочивши то до правоснажног окончања јединственог кривичног поступка, који се водио у Србији.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog