Politika

Јеремић на Куби

ХАВАНА – Министар спољних послова Србије Вук Јеремић захвалио је током посјете Куби на подршци коју влада у Хавани пружа територијалном интегритету Србије и противљењу те земље једнострано проглашеној независности Косова и Метохије.


Послије састанка са кубанским шефом дипломатије Бруном Родригесом, Јеремић је истакао одличне односе Србије и Кубе и нагласио значај даљег јачања билатералних веза.

Он је с тим у вези навео и да је састанак са кубанским министром за трговину и страна улагања Родригом Малмијерком био увод за састанак међувладине заједничке комисије 6. јула.

Родригес је истакао задовољство развојем билатералних односа, сложивши се да још постоје велике могућности за сарадњу у сфери науке и економије.

Он је уједно Србији захвалио на солидарности и подршци у УН за укидање економских, финансијских и трговинских санкција САД против те земље, навели су медији.

Јеремић је јуче боравио у једнодневној посјети Куби и том приликом, поред разговора са званичницима, положио вијенац на споменик кубанском националном хероју Хосеу Мартију.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog