Politika

Ђокић: Како се то уништава вишак оружја

БАЊА ЛУКА - Надлежне институције у БиХ треба да проведу истрагу у вези са уништавањем вишкова наоружања и муниције, као и њиховом трговином, јер је очигледно да постоје пропусти, али и неке "од закона скривене активности", сматра Петар Ђокић, предсједник Одбора Народне скупштине Републике Српске за безбједност.


"Невјероватно је, како се то раније могло чути, на који начин је та муниција изузимана, ношена у сарајевски `Претис` и тамо уништавана. То показује да је ријеч о врло озбиљном питању", рекао је Ђокић новинарима у Бањалуци поводом изјаве министра одбране БиХ Селме Цикотића да се више припадника Оружаних снага БиХ нашло "под лупом" због сумњи да су умјешани у трговину оружјем и муницијом.

Према његовим рјечима, из РС треба бити упућен гласнији захтјев да се истрага проведе до краја и да се јавности објаве све чињенице.

Ђокић је изразио увјерење на основу оног што је до сада било видљиво у јавности да је било крупних проблема за које ће неко морати да одговара.

Министар одбране БиХ Селмо Цикотић изјавио је за "Вечерње новости" да се више припадника Оружаних снага БиХ нашло "под лупом" због сумњи да су умјешани у трговину оружјем и муницијом, не откривајући више детаља због истраге која је у току, као и да сада тренутно има око 30 тона наоружања које треба бити уништено.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog