Društvo

Видовић кажњен са 5.000 КМ

БАЊА ЛУКА - Бањолучки бизнисмен Јован Видовић данас је у Основном суду Бања Лука осуђен на новчану казну од 5.000 КМ због нелегално изграђеног дијела пословног простора у којем се сада налази фирма "Аутосервис Видовић".


Видовић је на јучерашњем рочишту у овом суду признао кривицу да је 2005. године у Бањој Луци, у улици Проте Николе Костића, као инвеститор, без претходно прибављене грађевинске дозволе отпочео са извођењем радова на изградњи пословног простора.

На том рочишту Видовић је рекао да је прије почетка те градње, на спорном мјесту, срушио три постојећа објекта за које је тврдио да је постојала грађевинска дозвола.

Видовић је један од осам лица против којих је јуче поднесен извјештај и Окружном тужилаштву у Бањој Луци због сумње да су оштетили предузеће "Бетонски производи" у Бањој Луци за најмање 420.000 КМ.

Центар јавне безбједности Бања Лука доставио је извјештај и против предсједника УО Бране Милошевића и чланова Славице Лакић и Борке Петровић, те чланова НО Миле Росића, Винке Лазић и Уроша Коса и директора Златка Поповића због сумње да су злоупотријебили службени положај или овлашћења и због несавјесног рада у служби.

Видовић је један од највећих грађевинских инвеститора у Бањој Луци гдје је посљедњих година изградио комплексе стамбених зграда, хотела и сервиса. Већински је власник у више од 20 фирми у РС.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog