Društvo

Брчко: Усвојен програм утрошка грантова

БРЧКО - Влада Брчко дистрикта једногласно је данас усвојила Програм утрошка средстава текућих грантова, као и Одлуку о утврђивању критеријума за коришћење новчаних средстава са позиција грантови појединцима и грантови непрофитним организацијама за 2010. годину.


Шеф Одјељења за привредни развој, спорт и културу Перо Гудељевић рекао је након сједнице Владе да су критеријуми прецизирани тако да буду што објективнији, да би грантови били што правичније распоређени.

Он је навео да су у критеријуме уведени неки нови елементи, као што су вредновање позиције одређеног спортског клуба на ранг листи такмичења на крају полусезоне, те вредновање клубова који су на табели од другог до петог мјеста.

"Сваки од клубова добија одређени број бодова, док су клубови на позицијама иза петог мјеста искључени из расподјеле грантова. За грантове културним друштвима такође су пажљиво одређени критеријуми, пошто је тешко измјерити учинак појединих културних друштава", објаснио је Гудељевић.

Међу условима за расподјелу средстава спортским друштивима и непрофитним организацијама је обавезно подношење извјештаја о утрошеним средствима у прошлој години.

Именована је комисија која ће размотрити све поднесене извјештаје и одлучити о расподјели грантова за текућу годину. Јавни позиви за расподјелу грантова су отворени до утрошка предвиђених средстава за ову намјену у износу од 1.200.000 КМ.

Гудељевих је такође подсјетио да, према критеријумима, право на грантове имају она друштва која дјелују најмање годину дана у Брчко дистрикту.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog