Politika

Састанак: Јединствена Русија са СДС и ДСС

БЕОГРАД - Предсједник Српске демократске странке Младен Босић и потпредсједник Огњен Тадић састали су се данас у Београду са делегацијом Јединствене Русије.


Делегацију руске странке је предводио Констатин Косачев, предсједник Комитета за међународне односе руске Думе и предсједник Спољно-политичког одбора Јединствене Русије.

Босић и Тадић, размијенили су мишљења о актуелној политичкој и безбједносној ситуацију у региону и шире, са делегацијом Јединствене Русије.

На помолу споразум?

На данашњем састанку, који је наставак ранијих сусрета представника СДС и Јединствене Русије, партије чији је предсједник Владимир Путин, разговарано је и о потписивању Споразума о међустраначкој сарадњи СДС и Јединствене Русије.

Такође, изражено је задовољство досадашњом сарадњом Јединствене Русије, СДС, и ДСС Војислава Коштунице, као народних партија које имају заједничке ставове по важним националним, регионалним и безбједносним питањима.

Косачев је изразио интересовање за политичке прилике у РС и БиХ, посебно у свјетлу предстојећих октобарских избора.

Босић и Тадић присуствовали су и пријему у амбасади Руске Федерације у Београду, организованом поводом церемоније додјеле Ордена пријатељства др Ненаду Поповићу, потпредсједнику ДСС, којим га је одликовао предсједник Руске Федерације Димитриј Медведев.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog