Društvo

Суђење Јоци Амстердаму 20. априла

БЕОГРАД – Почетак суђења Сретену Јоцићу познатијем као Јоца Амсетердам и члановима београдског дијела његове групе оптужене за убиство власника хрватског „Национала” Иве Пуканића и његовог сарадника Нике Франића, почиње у уторак 20. априла пред већем Посебног одељења Вишег суда у Београду.


Суђење ће из безбједносних разлога бити одржано у специјалној судници Окружног затвора у Београду, а заказано је и за 21. и 22. април.

Трочланим судским вијећем пресједава судија Владимир Вучинић, а чланови су судије Нада Зец и Синиша Петровић.

Оптужница Тужилаштва за организовани криминал терети Јоцића да је организовао криминалну групу која је извршила убиство Пуканића и Фрањића, 23. октобра 2008, тако је са „за сада неидентификованим лицем” постигао договор да за 1,5 милиона евра убије власника „Национала”.

Тужилаштво наводи да су, поред Јоцића, припадници криминалне групе постали Жељко Миловановић и Миленко Кузмановић, који ће заједно са њим сјести на оптуженичку клупу 20. априла у Београду.

Хрватски дио Јоцићеве групе чине Роберт Матанић, Лука Матанић, Амир Мафалани, Бојан Гудурић и Слободан Ђуровић, којима се већ увелико суди пред Жупанијским судом у Загребу.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog