Svijet

Пољска: Нико није отказао долазак на сахрану

ВАРШАВА - Пољска је саопштила данас да ниједна од страних делегација које би требало да присуствују сахрани предсједника Леха Качинског до сада није отказала долазак усљед облака вулаканског пепела који је пореметио авионски саобраћај.


Десетине страних лидера, укључујући предсједника САД Барака Обаму и његовог руског колегу Дмитрија Медведева, требало би да допутују за два дана на сахрану Качинског и његове супруге Марије у јужном пољском граду Кракову.

Брачни пар Качински је међу 96 људи који су настрадали у паду пољског државног авиона у Русији прије шест дана, на путу на комеморацију жртвама из Другог свјетског рата.

Пољски званичници кажу да се очекује долазак скоро 80 страних делегација, али да би оне сутра могле да донесу коначну одлуку.

Попут многих других европских земаља, Пољска је затворила већи дио свог ваздушног простора због ширења вулканског пепела са Исланда.

Портпарол премијера Естоније Абдруса Ансипа изјавио је да се он припрема за вожњу копном од 1300 километара из своје земље до Кракова.

Чешки предсједник Вацлав Клаус планира да пређе пут до Кракова од 525 километара аутомобилом и возом, саопштио је његов портпарол.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog