Republika Srpska

Рено и Махиндра раскинули сарадњу

МУМБАИ - Француски „Рено“ раскинуо је сарадњу са индијским произвођачем аутомобила „Махиндра“ са којим је продавао „логан“, свој први модел прављен за тржиште јужне Азије, објавиле су данас двије компаније.


Продаја „логана“ у овом дијелу свијета почела је 2007. године, а „Махиндра“ је била власник 51 одсто заједничког предузећа.

Продаја „логана“ значајно је опала усљед застарјелости дизајна и технологије овог модела, као и јачања конкуренције у виду аутообила сличне цијене из компанија „Тата“, „Хјундаи“ и „Форд“.

„Логан“ је једини путнички аутомобил у продајном програму „Махиндре“, која се традиционално бави производњом двоточкаша, трактора и џипова.

Аналитичари сматрају да ће „Рено“ покушати да крене у самостално пословање у Индији, након што је објављено да ће француска фирма у јулу у Индији покренути продају модела „микра“ у сарадњи са јапанским „Нисаном“.

„Рено“ и „Махиндра“ објавили су да су од 2007. године продали 44 000 „логана“ у Индији и извезли 2 600 возила у Јужну Африку и Непал.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog