Republika Srpska

Будва: Цијене некретнина много ниже него прије двије године

БУДВА – Тешка економска криза, велика понуда новоизграђених станова и пословних простора, вила и кућа с једне и слаба потражња с друге стране створили су велике проблеме за инвеститоре на Будванској ривијери.


Цијене некретнина су и данас неколико пута ниже него прије само двије године, речено је Танјугу у агенцијама које се баве продајом некретнина на овом подручју.

Власници станова и кућа, како кажу трговци некретнинама, већ више од годину дана безуспјешно чекају купце, јер је продаја готово стала.

За разлику од прије двије године, када су богати Руси, Ирци, али и домаћи добростојећи бизнисмени квадратни метар стана дуж ривијере куповали по цијени од 3.000 до 8.000, па чак и 10.000 евра, сада је та цијена неколико пута нижа.

У централном дијелу Будве, као и на атрактивним локацијама у Бечићима, Милочеру, Светом Стефану, Режевићима и Петровцу, станови у новоградњи се нуде по цијени између 1.200 и 1.500 евра за квадратни метар, док је квадрат стана на локацијама подаље од мора од 700 до 1.000 евра.

На продаји код агенција за некретнине у Будви налази се и велики број кућа и луксузних вила које у посљедње вријеме никако да пронађу купце. Њихова цијена, зависно од квадратуре и локације, је различита, а кућа површине до 300 квадрата креће се између 150.000 и 350.000 евра.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog