Republika Srpska

СДС: Ко ће сјећи нашу шуму?

БАЊА ЛУКА - СДС тражи од Владе РС да каже ко стоји иза фантомске кипарске фирме ''Балкан инвестментс'' (Balkan investments) која ће вршити експлоатацију шума у РС.


У СДС се питају на којем међународном тендеру и по којим условима је ова фирма добила овај посао?

''С привредом коју је уништила, опљачканим новцем од приватизације и празним буџетом, Влади РС је једино преостало да се за преживљавање бори тако што ће распродати шуме и на мала врата приватизовати 'Електропривреду РС, што су пројекти који су у току'', кажу у СДС.

Из ове странке упозоравају да је споразум с кипарском фирмом ''нова пљачка у режији Владе РС'', која ће уништити и оно мало домаћих дрвопрерађивача, да би тајкунима било омогућено стицање баснословног богаства.

Влада РС и посебно, министар пољопривреде, водопривреде и шумарства Радивоје  Братић су одговорни за катастрофу у ЈП ''Шуме РС'', које би требало да буду најуносније предузеће у РС, а умјесто тога, због криминала у овом предузећу, послује са енормним губицима.

''Питамо министра Братића и Владу РС – ако су дрвопрерађивачи у тешком положају и пропадају због нереално високих цијена обловине, а и ЈП 'Шуме РС' пропада, гдје иде новац од продаје обловине''?, питају се у СДС.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog