Republika Srpska

TДР престао користити картон за паковање цигарета

САРАЈЕВО - Унапређујући пословање у складу с највишим стандардима у заштити околине, ТДР, водећи регионални произвођач цигарета, престаје с употребом картона у пакoвању штека цигарета.


Паковањем штека само у полипропиленски омот ТДР унапређује своју производњу у складу с очекивањима купаца и развојем производне технологије.

Преласком на савременија паковања, годишње ће у ТДР бити потрошено 1 000 тона картона мање. За производњу једне тоне картона потребно је посјећи и до 3,5 тоне дрвета.

Сјечом стабала у природним шумама смањује се број зелених површина, што за посљедицу може имати озбиљне еколошке штете - сјеча стабала захтјева утрошак велике количине енергије и нарушава околину.

У процесу производње картона користи се и вода, па ће ТДР новим паковањем штека цигарета у производњи смањити и онечишћење скоро 9 милиона литара воде годишње.

Ово је још један пословни искорак којим ТДР потврђује статус компаније свјесне своје улоге и одговорности у очувању околине и природних добара. Погони творнице ТДР у Канфанару примјер су примјене свих начела заштите околине у пракси, а по својој техничко-технолошкој опремљености и капацитетима омогућују врхунски квалитет производње у складу с најстрожим стандардима очувања околине на нивоу Европске уније.

ТДР одговорно управља свим условима у којима се одвија производња и повећава степен искористивости енергије и сировина, смањујући тиме утицаје својих активности на околину на најмању могућу мјеру.

Компаније ТДР је на тржишту БиХ присутнА са својим брандовима ''Ронхил'', ''Авангард'', ''МЦ'', ''Валтер Волф'', ''Филтер 160'' и ''Јорк''. С годишњом продајом, која прелази 3 милијарде комада цигарета и приходима већим од 40 милиона евра, ТДР држи водеће мјесто на дуванском тржишту Босне и Херцеговине, те је сваки трећи потрошач цигарета у БиХ, потрошач ТДР-ових производа.

 

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog