Kultura

Журка у Дому омладине

Вечерас је у Дому омладине поводом Дана Града и Дана планете Земље, организован програм под називом ''Неофест-Ворм ап парти''(NEOFEST Warm Up Party).


У 20.00 часова је премијера представе ''Аудијенција'', Студентског позоришта из Бање Луке, а затим наступају:

21:00 ''Џез С'', џез трио, Бања Лука
22:00 ОРИАНА & ОРИА, оријентални плес, Бања Лука
22:30 АФРОДИЗИЈАК, Бања Лука
23:00 СНИК ТИФ, електро-фанк лајв ект, Њемачка
00:30 Фиделити Кастроу, Њемачка

Током ове године Омладински савјет Бањe Луке је добио од стране града на управљање објекат Дома омладине, што отвара прилику да у Бањој Луци буде покренута омладинска сцена.

Реализацијом низа програмских активности ОС жели да позиционира Дом омладине као јавно мјесто, гдје је једино могућа интеракција међу омладином.

Један од основних циљева програмске политике је да се дјелује комплементарно и алтернативно у односу на постојеће институције, те да се понудионај вид програмских дјелатности који недостају у граду.

Основна начела и критеријуми у креирању програма јесу иновативност и актуелност. Жеља је да се кроз Дом омладин створи нова омладинска сцена, гдје се нагласак ставља на сопственој продукцији програма.

-Обиљежавање Дана града симболично видимо као датум поводом којег омладини Бањалуке желимо представити музичко-сценски програм који је у духу савремене културе, те на тај начин искористити прилику да се обиљежи Дан града 22. април и отвори нова програмска политика Дома омладине за 2010. годину. 
Наш циљ је омладини и осталим грађанима приближити алтернативну културу и умјетност која би требала да уђе у друштвени и урбани простор, како би постала дио свакодневног живота нашег града, став је Омладинског савјета.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog