Republika Srpska

Новосадски сајам: Три медаље за ''Бимал''

БРЧКОДанас је у оквиру 77. Међународног пољопривредног сајма у Новом Саду, стручна Комисија за оцјењивање квалитета јестивих уља, биљних масти и сличних производа је фабрици уља ''Бимал'' додијелила три златне медаље за квалитет.


Медаље су добили ''Бимал'' сунцокретово уље у паковању од 2, 5 и 10 литара, док је јестиво рафинисано сунцекретово уље ''Бимал“ у паковању од 1 литра проглашено шампионом квалитета.

Од укупно 17 пријављених произвођача рафинисаних јестивих уља као што су: Дијамант, Искон, Чепин, Геа итд, у овој категорији Комисија је прегледала и оцијенила 52 узорка.  Осим 3 златне медаље за квалитет, ''БИМАЛ'' д.д. Брчко је по други пут постао ''Шампион квалитета“ Новосадског сајма у категорији јестива рафинисана уља.

Ово је четврти пут да је овом јестивом сунцокретовом уљу додијељена златна медаља за квалитет у Новом Саду.  По првом пријављивању на 72. Међународни пољопривредни сајам у Новом Саду, Бималово сунцокретово уље је однијело златну медаљу за квалитет, а исте године на 32. Међународном сајму пољопривреде и прехрамбене индустрије у Градачцу ''Бимал'' добија злато за квалитет својих производа. 2007. године исто уље је однијело велику златну медаљу за квалитет, а 2008. године постаје шампион у групи јестивих рафинисаних биљних уља.

Поводом признања добијених у Новом Саду, Хелена Бијелић, директор производње БИМАЛ д.д. је изјавила:

''Наше четврто по реду појављивање на Новосадском сајму и поновно освајање три златне медаље, те специјално признање – шампион у групи јестивих рафинисаних уља - представља изузетно важну потврду за све нас у БИМАЛ да наши напори и труд уложени у унапређење квалитета нашег јестивог уља из године у годину вриједе и то првенствено због квалитета којег постижемо. Наш основни циљ је квалитет производа и задовољство потрошача, а златне медаље су свакако додатни бонус за све запослене у БИМАЛ.“

У име БИМАЛ награде су преузели Бошко Мојсин, савјетник генералног директора за готове производе и г. Фуад Мујкановић, шеф погона рафинерије.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog