Republika Srpska

Папандреу: Боримо се за опстанак

АТИНА – Преговори између Атине, Међународног монетарног фонда (ММФ) и Европске уније о давању финансијске помоћи Грчкој окончаће се "наредних дана", изјавио је синоћ, грчки премијер Јоргос Папандреу.


"Наредних дана преговори са нашим партнерима из ЕУ и ММФ-а о активирању механизма биће завршени", рекао је Папандреу на састанку са члановима влађуће странке.

"Принуђени смо да водимо битку за наш опстанак... Учинићемо све што је неопходно да сачувамо земљу", рекао је он на састанку одржаном иза затворених врата, а наводи се у изводима из говора које је АФП добио из Социјалистичке партије (ПАСОК).

У тим изводима достављеним новинарима не наводе се ни детаљи плана нити услови за добијање помоћи, као ни укупна износ предвиђених средстава.

Европски комесар за економска питања Оли Рен изјавио је претходно у Бриселу да су разговори пред окончањем и да би до споразума могло да дође наредних дана.

У Атини је вечерас полиција сузавцем растурила демонстрације испред зграде Министарства финансија, када су демонстранти покушали да дођу до ње како би протестовали због најављених мјера штедње.

Према полицијским изворима, на том скупу је било око 500 људи, а неки су покушали да пробију кордон полицајаца размјештен испред зграде.

До кошкања је дошло и када су демонстранти пролазили испред зграде парламента, јер су они бацали пластичне флаше на полицајце који су одговорили сузавцем. Демонстранти су демолирали једно аутобуско стајалиште и потом се разишли.

Скуп је организовала мала љевичарска странка Сириза, која се супротставља социјалистичкој влади Папандеруа.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog