Svijet

Клинтонова: Ахмединеџаде, не шири конфузију

ВАШИНГТОН – САД су данас упозориле иранског предсједника Махмуда Ахмадинеџада да не покушава да шири „конфузију” на конференцији Уједињених нација, која идуће недјеље почиње у Њујорку.


 

„Ако он вјерује да ће својим доласком моћи да некако скрене пажњу са тог врло значајног глобалног напора или да изазове конфузију која би можда могла да унесе сумњу у оно што Иран заиста намјерава, онда не вјерујем да ће имати посебно пријемчиву публику”, изјавила је државни секретар Хилари Клинтон.

Прегледна конференција о Споразуму о неширењу нуклеарног наоружања почиње 3.маја у сједишту УН И траје до краја тог мјесеца.

Ахмадинеџад ће бити у иранској делегацији на скупу, између осталог И да би лобирао да УН не уведу нове санкције Техерану.

„Мисија нас који идемо у Њујорк да прегледамо, преиспитамо И оживимо режим нуклеарног неширења, врло је јасна. Ако то није ињегова мисија, онда његов пут неће посебне користан нити продуктиван”, рекла је Клинтонова.

У Стејт департмент су у сриједу потврдили да је Ахмединеџад поднио захтјев за визу, да би присустовао конференцији у УН.

„Као домаћин УН имамо посебне обавезе. Члановима делегација се нормално издају визе”, рекао је представник Стејт департмента Филип Краули.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog