Društvo

Вечерас свечано отварање новог дома РТРС

БАЊА ЛУКА - Свечано отварање новог дома РТРС почиње вечерас, у 21 час, на платоу испред нове зграде, гдје је РТРС организовала концерт Горана Бреговића.


 

Нови дом РТРС-а један је од најсавременијих и најопремљенијих у региону, а на 6000 хиљада квадратних метара простора налазе се три тв студија, три радио студија, савремене режије, као и остала инфраструктура неопходна за производњу и емитовање квалитетног РТВ програма.

Предсједник Републике Српске, Рајко Кузмановић, одликовао је јуче Радио-телевизију РС Орденом заставе РС са сребрним вијенцем.

Одликовање је предсједник РС уручио генералном директору РТРС-а Драгану Давидовићу.

Предсједник Кузмановић је рекао да слављеник, Радио - телевизија има пуно разлога за весеље и задовољство, а прије свега што је ове године постао пунољетан, и што добија велелепан Дом са најсавременијом техником.

"Слављеник је растао и стасао пред нашим очима, постао дио нашег живота, наш прозор у свијет и свједок времена у којем живимо. Вријеме израстања Радио - телевизије је било и вријеме стварања и стасања Републике Српске, њених органа и институција, јавних и других предузећа од интереса за њене грађане. Радио - телевизија је стварала свој идентитет, али и идентитет Републике Српске. У том заједничком израстању Радио - телевизија Републике Српске заједно са Републиком Српском ове године с поносом прославаља осамнаесту годишњицу постојања, истакао је Кузмановић.

Директор Давидовић је оцијенио да ова медијска кућа свих ових година настоји бити у служби свом народу. Круна напора менаџмента, али и свих запослених биће зграда РТВ-Дома која ће данас бити свечано отворена.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog