Politika

Николић: Србија не смије бити ''тутор'' већ ослонац за РС

БИЈЕЉИНА - Предсједник Српске напредне странке (СНС) Томислав Николић изјавио је да се та странка залаже да Србија буде ослонац, а не "тутор" Републици Српској (РС).


"Србија може да помогне свим Србима који живе изван Србије. То има дужност и право и по Уставу. РС заслужује и очекује нашу помоћ, али не да ми будемо некакав тутор или не дај Боже да кажемо да ће бити како ми кажемо", рекао је Николић.

Он је истакао да је став СНС да без знања представника РС, предсједник Србије Борис Тадић не може да потписује декларације које могу да иду на штету РС.

"Истамбулска декларација показала је да је на помолу нова констелација односа између Србије и БиХ, с тим што се постављањем Турске као посредника између Срба и Бошњака, предсједник Тадић мимо знања РС, да би се додворио Европској унији, поставио на страну оних политичких струја који желе централизацију БиХ уз доминирајући положај Сарајева", оцијенио је Николић. 

Према његовој оцени, и Декларација о Сребреници је још један у низу потеза Бориса Тадића који има за посљедицу нарушавање односа Србије и РС. 

"Ниједна декларација која долази само с једне стране не може да доведе до помирења на овим просторима", упозорио је Николић.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog