Republika Srpska

Двије фирме у трци за Галенику

БЕОГРАД – Индикативне понуде за учешће на претквалификационом тендеру за куповину акција „Галенике” доставиле су двије компаније - „Суриа Фармацеутикал Лимитед” из Индије и „РПГ Партнерс Лимитед” са Кипра, саопштила је Агенција за приватизацију Србије.


Индијска компанија „Суриа Фармацеутикал” постоји од 1992. године и водећа је интегрисана фармацеутска компанија у Индији, објављено је на сајту те компаније.

Та компанија се бави производњом и маркетингом фармацеутских производа и услуга за клијенте широм свијета.

Кипарска компанија „РПГ Партнерс Лимитед” је консултантска фирма за пословни и индустријски менаџмент, а регистрована је и за односе са јавношћу и тржишна истраживања, наведено је на сајту те компаније.

Агенција за приватизацију, која је објавила само имена фирми, навела је у свом саопштењу да су претходно, писани захтев за откуп информационог пакета поред ове две компаније поднела још два заинтересована инвеститора - „Астра Зенека Лимитед” из Велике Британије, пети највећи произвођач фармацеутских производа на свијету и грчка компанија „Алапис” - један од највећих фармацеутских произвођача у Грчкој.

Фармацеутска компанија „Алапис” раније данас саопштила да неће учествовати у завршној фази процеса приватизације „Галенике”.

Рок за достављање индикативних понуда за Галенику истекао је данас и сада ће се приступити анализи индикативних понуда.

Агенција за приватизацију је навела и да ће у сарадњи са Министарством економије и регионалног развоја, упутити предлог Влади Републике Србије о даљим активностима у вези са поступком приватизације „Галенике”.

Јавни позив за достављање индикативних понуда за куповину већинског учешћа у „Галеници”, Агенција за приватизацију је објавила 15. децембра прошле године.

Право на подношење понуда имали су стратешки инвеститори, који посједују релевантно искуство у фармацеутској индустрији у последњих узастопних пет финансијских година и који су у финансијској 2008. години остварили приходе од продаје фармацеутских производа веће од сто милиона евра.

Право на подношење понуда имали су и финансијски инвеститори, чија је укупна актива под управљањем на крају финансијске 2008. године износила најмање 250 милиона евра.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog