Društvo

Отворена зграда РТРС (ФОТО)

БАЊА ЛУКА - Синоћ је свечано отворена нова зграда Радио-телевизије Републике Српске, симболичним паљем свјетала на новоизграђеном сједишту јавног сервиса.


Свечаности су присуствовали предсједник РС Рајко Кузмановић, премијер Српске Милорад Додик са министрима, предсједавајући Савјета министара БиХ Никола Шпирић, представнци РС у заједничким органима БиХ, потпредсједник НСРС Нада Тешановић, посланици Народне скупштине РС, градоначелници и начелници општина РС представници политичких странака, културног, привредног и јавног живота и велики број грађана.

Директор РТРС, Драган Давидовић је, на отварању рекао да је РТРС као јавни сервис најјачи фактор интеграције овог ентитета.

Фото: Александар Врховац

Госте је поздравила и предсједница Управног одбора РТРС-а Радмила Чокорило, која је истакла важност улоге РТРС-а као дијела идентитета РС, и подсјетила да је РТРС сазријевала заједно са РС, те да је ова медијска кућа већ оспособљен јавни сервис грађана.

Предсједник Владе РС, Милорад Додик  је истакао да је срећан што је био дио тима који је омогућио да се заврши још један важан објекат за Републику Српску.

"Ова ће зграда надживјети све нас, и будућности унијети дух времена и тежину тренутка у којем смо је градили. Иза нас остаје једно монументалано здање које остављамо наредним генерацијама", нагласио је премијер Додик.

Признања од РТРС су добили Народна скупштина РС, Влада РС, Град Бања Лука, Град Источно Сарајево, Радио-телевизија Србије и Интеграл инжењеринг.

Након свечаности и церемоније отварање зграде, услиједио је концерт Горана Бреговића и "Оркестра за свадбе и сахране" на Тргу РС, испред новоотвореног РТВ дома.

Свечаност је увеличао и наступ хора ''Србадија''.

Нови дом РТРС се простире на 6.000 хиљада квадратних метара простора, гдје се налазе  три телевизијска студија, три радијска студија, савремене режије, као и остала инфраструктура неопходна за производњу и емитовање квалитетног РТВ програма.

У РТВ дому заједно ће функционисати сви сектори РТРС: ТВ и радио продукција, Мултимедија – сајт и телетекст, новинари, запослени у медија центру - сниматељи, техничка вођства, сценографи и возачи, те управа РТРС.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog