Društvo

Сарајевски МУП спреман за помен у Добровољачкој

САРАЈЕВО - Припадници Министарства унутрашњих полсова Кантона Сарајево предузеће све мјере у оквиру Закона о јавном окупљању како би сутрашње обиљежавање 18. годишњице страдања припадника ЈНА у Добровољачкој улици прошло на најбољи начин.


"Сутрашњи скуп је одобрен, јер га не одобрава МУП-а Кантона Сарајево већ Закон о јавном окупљању" изјавио је портпарол Кантоналног МУП-а Ирфан Нефић.Нефић.

Предсједник Пододбора за обиљежавање значајног историјског догађаја "Страдање припадника ЈНА у Добровољачкој улици у Сарајеву 1992. године" Бранка Шљивар изјавила је Срни да се приводе крају посљедње техничке припреме како би сутрашње обиљежавање 18. годишњице страдања припадника ЈНА протекло према плану.

"Не видим разлога зашто да ове године не остваримо намјеру и да се на мјесту страдања у Добровољачкој улици поклонимо свим пострадалим војницима. Данас ћемо окончанти све техничке детаље и уколико не буде неких непредвиђених догађања сутра ћемо бити у Добровољачкој", нагласила је Шљиварева.

Подобор за обиљежавање значајног историјског догађаја "Страдање припадника ЈНА у Добровољачкој улици у Сарајеву 1992. године" најавио да ће 18. годишњица бити обиљежена на мјесту страдања у Сарајеву.

Обиљежавању ће, између осталих, присуствовати министар рада и борачко-инвалидске заштите РС Раде Ристовић, који је и предсједник Одбора Владе Републике Српске за његовање традиције ослободилачких ратова.

Програмом обиљежавања предвиђена је мирна шетња са упаљеним свијећама и цвијећем у Добровољачкој улици у Сарајеву.

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен затражио је 28. априла ове године да се забрани обиљежавање страдања припадника ЈНА што је дан касније подржало и Градско вијеће Града Сарајева.

Приликом договореног повлачења припадника ЈНА и команде Друге војне области из Сарајева 3. маја 1992. године у Добровољачкој улици, у засједи, коју су поставиле паравојне формације "зелене беретке" и "патриотске лиге" те Територијалне одбране, убијена су 42 припадника ЈНА, 73 рањена, док је 215 војника и официра заробљено.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog