Republika Srpska

Грчка: Или колективно, или пропаст

ЛОНДОН - Грчка је осуђена на пропаст, јер је подијељена око начина за излазак из дужничке кризе, због чега Влада мора да осигура подршку друштва за план штедње, пише данас „Фајненшел тајмс“.


Уколико премијер Јоргос Папандреу не буде у стању да уједини политичку елиту и велику већину становника и придобије их за свој програм штедње - тај програм нема никакве изгледе да успије, наглашава се у тексту.

"Биће боље да што прије постане јасно да ли је Грчка колективно одлучила да подржи Владин план штедње, без обзира на то каква ће одлука бити", закључује коментатор "Фајненшел тајмса".

У тексту се подсјећа да је премијер Папандреу обећао да неће одустати од планираног смањења јавне потрошње упркос немирима у којима су живот изгубила три запослена у једној атинској банци.

Редакцијски коментатор "Фајненшел тајмса" истиче у први план да је питање солвентности грчке Владе више политичко него економско питање

Коментатор "Дејли телеграфа" оцјењује да "Њемачка мора да плати" рјешавање кризе у Грчкој, сугеришући исход сутрашњег гласања у њемачком парламенту о подршци пакету помоћи од 110 милијарди евра који су чланице еврозоне и Међународни монетарни фонд обећали Грчкој прошлог викенда.

"Дејли телеграф" подсјећа да је овај лист досљедно писао о недостацима јединствене европске валуте и оцјењује да је дошло вријеме да се они ријеше "за убудуће" како би се избјегло понављање овакве кризе.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog