Republika Srpska

Делегација ММФ у БиХ

САРАЈЕВО - Шеф мисије Међународног монетарног фонда за БиХ Костас Христу разговарао је данас у Сарајеву са министром финансија БиХ Драганом Вранкићем о испуњавању услова из другог прегледа стенд бај аранжмана.


"Од успјешности спровођења услова и рокова на које се обавезала БиХ зависи и оцјена делегације ММФ-а, а од тога ће зависити исплата четврте транше кредита БиХ о којој треба да се изјасни Одбор извршних директора ММФ-а на засједању у јуну ове године", рекао је Христу.

Додао је да би, ако оцјена делегације ММФ-а буде позитивна, транша од око 38 милиона евра БиХ била исплаћена до краја јуна.

Вранкић и Христу су оцијенили да је БиХ до сада поштовала глобалне оквире и рокове, и да су испуњени од стране међународног кредитора тражени услови.

"То се очекује и од ентитетских влада (Федерације БиХ и Републике Српске), како не би била угрожена стабилност фискалног система земље", рекао је Вранкић.

Делегација ММФ-а ће са властима у БиХ, током вишедневне посјете, разговарати и о макроекономском стању у БиХ и потреби јачања Фискалног вијећа.

Делегација ММФ-а ће остати у БиХ до 17. маја.

БиХ је склопила стенд бај аранжман с ММФ-ом у висини 1,2 милијарде евра на три године.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog