Sport

Барселона први финалиста Евролиге

Кошаркаши Барселона први су финалисти Евролиге, пошто су у првом полуфиналу савладали ЦСКА са 64:54.


Од друге четвртине па до краја Барса је све вријеме имала предност 5-10 поена, али су Московљани пришли у завршници на -3 (53:50). Меч је преломио Лорбек тројком за 59:51, па Каталонци сада чекају бољег из меча Олимпијакоса и Партизана.

Васкес је имао 11 поена (6ск.), а Рубио 10 поена и 8 асистенција за Барсу, док су код ЦСКА најбољи били Шишкаускас са 19 и Ленгдон са 12 поена.

Барселона је почела врло нервозно, а том је и те како допринијела невјероватно агресивна одбрана екипе Јевгенија Пашутина. Судије су допустиле чвршћу игру, што су Московљани максимално искористили и створили рану предност 9:2.

Барса није могла да дође до коша у тим тренуцима, али шут није ишао ни ЦСКА, нарочито када су се Каталонци прилагодили и заиграли одбрану на истом нивоу као противник.

После прве четвртине било је 12:11 за Барсу, а уласком Н’Донга Шпанци су коначно успоставили равнотежу у рекету, пошто је ЦСКА био супериоран у офанизвном скоку. Сенегалац је крајем првог полувремена убацио седам поена у низу, па је Барса водила са 29:21.

Почетак другог полувремена био је једини шутерски добар период за обе екипе, али то се ни на који начин није рефлектовало на семафору.

Тренер Барсе Ксави Пасквал претпоставио је да ће ЦСКА покушати да искористи висину својих спољних играча како би ’леђима’ стигли до поена, па је преузимањем ријешио тај проблем. Вишак који би понекад био створен није имао ко да искористи јер је Ленгдон упркос томе углавном био добро чуван, а Холден је шутирао 1-8 за три.

После поена из врло тешке позиције Понкрашова ЦСКА је први пут пришао на три поена заостатка (49:46), али Барса није попуштала и већ споменутом тројком Лорбека преломила је меч.

Барселона: Базиле, Тријас, Рубио 10, Лакович 3, Наваро 10, Васкез 11, Ндонг 2, Морис 9, Сада, Лорбек 7, Микел 9, Гримау 4.

ЦСКА: Курбанов, Смодиш, Шишкаускас 19, Холден 7, Менсах-Бонсу, Понкрашов 2, Воронцјевич, Ленгдон 12, Каун 9, Соколов, Хријапа 5, Планинић.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog