Republika Srpska

Срби не одустају од љетовања у Грчкој

Интересовање туриста из Србије за љетовање у Грчкој није смањено упркос економској кризи и немирима у тој земљи, наводе у српским туристичким агенцијама.


Према анкети коју је спровела Национална асоцијација туристичких агенција (ЈУТА), Грчка је и ове године најтраженија туристичка дестинација.

Представница туристичке агенције Контики Милица Жарковић изјавила је да у тој агенцији није било отказивања путовања због немира у Грчкој и да није смањено интересовање туриста за летовање у тој земљи.

„Ове године интересовање за летовање у Грчкој је веће него прошле године”, рекла је Жарковић и додала да прве групе туриста преко те агенције у Грчку путују половином јуна.

Како је рекла, путници се распитују о стању у Грчкој и траже мишљење агенције, али није било одустајања од путовања.

Представник агенције Аргус турс Александар Вучковић рекао је да прве туре туриста те агенције крећу за Грчку крајем маја и да дешавања у Грчкој нису изазвале негативне реакције грађана, тако да није било отказивања.

„Пратимо шта се дешава и у сталном смо контакту са нашим партнерима у Грчкој, који нас уверавају да је све у реду и да нема никаквих опасности по безбедност путника”, навео је Вучковић.

Како је рекао, без обзира на стање у Грчкој, грађани се и даље распитују и одлучују за љетовање у тој земљи.

У туристичким агенцијама Контики и Аргус турс наводе да не очекују да ће збоге економске кризе бити снижене цијене туристичких аранжмана у Грчкој.

Разлог су, како наводе, већи порез на додату вредност у тој земљи, а и цијене су раније уговорене.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog