Republika Srpska

Шпирић се изложио на Експу 2010

ШАНГАЈ - Предсједавајући Савјета министара БиХ Никола Шпирић изразио је наду да ће посредством учешћа БиХ на Свјетској изложби "Експо 2010" у Шангају бити ојачане билатералне везе и подстакнут развој трговине и индустрије БиХ и Кине.


Шпирић је на церемонији обиљежавања Дана павиљона БиХ на Свјетској изложби "Експо 2010" у Шангају изразио задовољство што БиХ учешћем на овој изложби промовише своје компаративне предности и вриједности.

"За БиХ је велика част да може да буде дио 'Експо 2010' у Шангају, догађаја од глобалног значаја, посвећеног бољем животу градова свијета", рекао је Шпирић на церемонији.

Он је изразио наду да ће учешћем на изложби бити ојачане билатералне везе БиХ и Кине, које су пријатељске и које се у посљедњих пар година значајно продубљују, саопштено је из Савјета министара БиХ.

Шпирић је нагласио да је "ЕXПО 2010", такође, прилика за међусобну размјену искустава и знања, што ће бити постигнуто посредством изложби, сусрета и форума који ће у Шангају бити одржани.

Предсједавајући Савјета министара БиХ је у оквиру радне посјете Кини разговарао и са менаџментом компаније "Хуавеи", кинеског произвођача телекомуникацијске опреме који је присутан и на тржишту БиХ, са којим је договорио да ова фирма одобри стипендије за студенте из БиХ у износу од 100.000 америчких долара.

Шпирић је разговарао и са руководством Шангаја о могућностима интензивирања привредне сарадње овог центра кинеске економије са БиХ. Предсједавајући Савјета министара БиХ је, такође, имао састанак и са министром за контролу квалитета Кине Ванг Јунгом.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog