Kultura

Још 58 дана до Егзита 2010

У Дому омладине у Бањој Луци данас је одржана конференција за медије , као најава Егзит фестивала 2010, који се и овог љета одржaва у Новом Саду.


Данијел Дакић и Милица Стојаковић из ''Егзит тима БЛ'' су упознали представнике медија са основним информацијама, појединостима и новостима везаним за један од најпопуларнијих музичких фестивала у Европи.

Фестивал ове године траје четири дана од 8. до 11. јула на старом мјесту-Петроварадинској тврђави у Новом Саду, гдје ће на 20 бина посјетиоце забављати око 600 извођача.

Највеће звијезде овогодишњег Егзита су Плацебо, Мика, Кемикал брадерс, Миси Елиот, Дејвид Гета, Фејт но мор..., а по обичају наступају и многи извођачи из региона.

Улазнице се у Бањој Луци могу купити у туристичкој агенцији ''Себастијан'', што је већ познато продајно мјесто, а од ове године и у Дому омладине. Четвородневна улазница кошта 118 КМ, а пакет у који спадају још превоз и смјештај у кампу - 168 КМ. Ово је промотивна цијена, према ријечима Данијела Дакића, и прилично је умањена у односу на праву која износи 236 КМ.

Овогодишњи новитет, је да ће се из практичних разлога умјесто улазнице носити идентификациона наруквица.

На Егзиту ће бити организовано и гледање оних утакмица Свјетског првенства у фудбалу у Јужној Африци, које се буду играле у вријеме фестивала.

Егзит тим БЛ ће прије фестивала организовати низ промотивних догађаја , а један од њих је било предавање ''Фестивалска култура'', које је одржано непосредно након конференције.  Такође, отворен је и фото конкурс на тему фестивалске културе, и све фотографије које од 15 до 29 маја стигну на фејсбук страницу БиХ Егзит фестивал Инфо, улазе у конкуренцију да добију бесплатан боравак на фестивалу и друге награде.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog