Politika

Раскол међу билећким посланицима

БИЛЕЋА - Већина одборника у Скупштини општине Билећа није прихватила одлуку предсједника СО Љубе Вуковића да се данашња сједница одгоди, па је њих 11, након што су сами остали у скупштинским клупама, усвојило буџет општине за ову годину у износу од 7.174.000 КМ.


Нови буџет је у односу на прошлу годину мањи за девет одсто.

Вуковић је као образложење да се сједница одгоди на неодређено вријеме навео да се један број одборника жали да на вријеме није добио скупштинске материјале, након чега је напустио скупштинску салу заједно са осталим одборницима из СНСД-а, СРС "Др Војислав Шешељ" и Пензионерске странке.

Од укупно 21 одборника, њих десет из коалиције "Заједно за Билећу", којима се прикуључио и Славко Дангубић из Демократског народног савеза, чије присуство је било пресудно за данашњу већину, наставили су сједницу.

Сједницом је предсједавао одборник Момчило Куреш, кога су изабрали одборници који су остали, а након што су затражили стручну помоћ од општинске стручне службе за одржавање сједница, из које им је објашњено да је та служба за свој рад директно одговорна предсједнику СО Вуковићу.

Одборник ДНС-а Дангубић рекао је да његово остајање на сједници не значи да је напустио коалициону већину и приступио "противничком табору", већ да као одговоран човјек не може да дозволи да се одгађа тако важна сједница на којој се расправља о буџету.

Дангубић истиче да није консултован о одгађању сједнице, оцјењујући да се ради о исхитреном потезу.

"Неусвајање буџета значило би да, између осталог, без стипендија остаје око 130 билећких студената, а трпио би и инвестициони програм", рекао је Дангубић.

На данашњој сједници скупштинска већина усвојила је и инвестициони програм општине за ову годину.

Скупштинску већину до сада су са 11 одборника чинили СНСД, СРС "Др Војислав Шешељ", ДНС и Пензионерска странка, док је десет одборника имала коалиција "Заједно за Билећу" коју чине СДС, СРС РС, ПДП и Нова Социјалистичка партија.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog