Politika

Додик: Обиљежавање страдања војника ЈНА ће постати традиција

БАЊА ЛУКА – Премијер Републике Српске Милорад Додик изјавио је да очекује да ће сутрашње обиљежавање страдања припадника ЈНА 1992. године у Тузли протећи мирно и да ће постати традиција.


Додик је такође рекао новинарима у Бањој Луци да ће бити покренута иницијатива да се садашњој улици Хамдије Крешевљаковића у Сарајеву врати стари назив Добровољачка, оцијенивши да је првобитни назив улице промијењен јер се желело „побјећи од догађаја из 1992. године”.

Влада Српске намјерава да на мјестима страдања војника бивше ЈНА у Добровољачкој и у Тузланској колони постави спомен плоче, рекао је Додик, додавши да је до сада „било незамисливо” да се сјећање на страдале војнике ЈНА обиљежава на мјестима где су се десили ти злочини с почетка рата у БиХ.

Премијер Српске је казао да је био спреман да присуствује обиљежавању страдања припадника ЈНА у Добровољачкој у Сарајеву, које је одржано 3. маја, али је процијењено да значај обиљежавања треба да буде искључиво везан за долазак породица страдалих, као што је планирано и за сутра у Тузли.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog