Svijet

Италија: Мароканци планирали папино убиство

РИМ - Два студента из Марока Мухамед Хлал (26) и Ахмед Ерахмуни (22) који су током протеклог мјесеца депортовани из Италије планиралу су да убију папу Бенедикта Шеснаестог, изјавио је данас извор из италијанског Министарства унутрашњих послова.


Исти извор рекао је да су Хлала и Ерахмунија, који су студирали на Факултету за стране држављане у италијанском граду Перуђа, неколико мјесеци прије него што су депортовани 29. априла, пратили припадници антитерористичке полиције.

"Током истраге пронађени су докази који су указивали на то да двојица осумњичених планирају напад на папу", рекао је извор.

У саопштењу италијанског МУП-а објављеном у вријеме депортације двојице Мароканаца наводи се да су протјерани под законом за спречавање тероризма.

Против још шесторице страних студената, који су осумњичени за контакте са милитантним исламистичким групама, још се води истрага.

Италијански магазин "Панорама" писао је у данашњем издању да су припадници антитерористичке полиције прислушкивали Хлалов телефон и да је узбуна подигнута када је рекао да жели да набави експлозив.

Према писању магазина, полиција је у Ерахмунијевој кући пред посјету папе Бенедикта Шеснаестог 2. маја открила мапу Торина на којој су били исписани бројеви и кружићи. Папа се 2. маја поклонио "торинском платну" за које се вјерује да је било погребни покров Исуса Христа.

"Панорама" Ерахмунија описује као стручњака за компјутере који је путем интернета био у контакту са милитантним групама.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog